Vitrificació

 • Vitrificació d’òvuls i embrions

  Després de la fecundació in vitro (FIV) i la injecció intracitoplasmàtica de l’espermatozoide (ICSI), la vitrificació ha estat l’avenç més important dins de les tècniques de reproducció assistida per a humans. Gràcies a la vitrificació es poden mantenir les propietats dels oòcits i embrions “congelades en el temps” de manera quasi indefinida. D’aquesta manera la tècnica de vitrificació adquireix una elevada importància en els tractaments de preservació de la fertilitat femenina (mitjançant la vitrificació d’oòcits) i en els tractaments de preservació de fertilitat conjugal (mitjançant la vitrificació d’embrions).

  La vitrificació d’òvuls en pacients amb càncer permet diferir l’embaràs quan ja s’hagi superat la malaltia, amb el pronòstic reproductiu que es tenia en el moment de la vitrificació dels oòcits.

  Vitrificación óvulos Barcelona

 • TÈCNICA DE VITRIFICACIÓ

  En l’actualitat la vitrificació és el mètode de preservació de mostres reproductives (oòcits i embrions) més utilitzat en els centres de reproducció humana assistida de tot el món. La vitrificació ha substituït a la congelació lenta tradicional degut a que ofereix millor resultats gràcies a la combinació de diferents substàncies crioprotectores i a les elevades taxes de refredament que han permès reduir els cristalls de gel nocius que es formen durant aquest procés. D’aquesta manera s’ha aconseguit augmentar la supervivència al procés, arribant a aconseguir els mateixos resultats clínics que amb oòcits frescos no vitrificats.

  A Ueg comptem amb el mètode de vitrificació més avançat que hi ha actualment i s’obtenen taxes de supervivència, de fecundació, de divisió embrionària i de implantació superiors a les obtingudes amb altres mètodes de vitrificació.

  Resultats

  A Ueg comptem amb el mètode més avançat de vitrificació. Els últims avenços descoberts en aquesta tècnica, introduïts en el mètode de vitrificació que realitzem a Ueg, ens permet oferir una elevada supervivència funcional dels oòcits, el que assegura elevades taxes de fecundació després de la ICSI i elevades taxes d’embaràs després de la transferència d’embrions.

 • PROCEDIMIENTO

  La vitrificació d’ovòcits i embrions és un procés de conversió d’aquests en un sòlid amorf similar al vidre, mancat de tota estructura cristal·lina. Això s’aconsegueix per mitjà de la combinació de substàncies crioprotectores que substitueixen l’aigua de l’oòcit/embrió i el protegeixen del brusc descens de la temperatura al que es sotmeten al submergir-los en nitrogen líquid a -196º C.

  El procediment que es segueix per obtenir  els oòcits és el mateix que l’utilitzat per obtenir oòcits en un cicle de fecundació in vitro, estimulació ovàrica amb hormones, punció fol·licular i vitrificació dels oòcits o fecundació i cultiu embrionari fins dia 5 si l’objectiu és vitrificar embrions.

  Els oòcits i embrions vitrificats s’emmagatzemen en tancs de nitrogen a -196ºC d’elevada seguretat i es poden mantenir criopreservats durant el temps que el pacient requereixi sense limitacions en la seva durada.

 • Per a quins pacients està indicat?

  VITRIFICACIÓ D’OÒCITS – PRESERVACIÓ DE LA FERTILITAT FEMENINA

  • Dones que volen posposar la seva maternitat per raons personals.
  • Dones amb malalties que requereixen un tractament amb fàrmacs gonadotòxics.
  • Dones que han de ser sotmeses a una operació quirúrgica que pot afectar als seus ovaris.

  VITRIFICACIÓ D’EMBRIONS – PRESERVACIÓ DE LA FERTILITAT CONJUGAL

  • Parelles en les que per causes mèdiques prefereixen realitzar la transferència embrionària en diferit (en un cicle posterior al de l’estimulació fol•licular).
  • En parelles on es generen un número d’embrions baix, amb la finalitat d’acumular un número d’embrions adequat per poder dur a terme un diagnòstic genètic preimpantacional acurat.